YAŞAM

2023'te yaşanabilecek en ucuz Avrupa Ülkeleri

Son derece gelişmiş, stratejik olarak avantajlı ve büyüleyici Avrupa ülkelerinde harika bir yaşam karşılığında nispeten düşük yaşam maliyetinden yararlanmak ister misiniz? Başka bir ülkeye taşınmak hayatınızı değiştiren bir deneyim olabilir. Bütçe dostu bir karar vermek ve en önemlisi, evden uzakta yeni hayatınızın tadını çıkarmak için yaşamak için en ucuz Avrupa ülkelerinden bazılarının bu listesine bir göz atın: 1. Romanya 2. Bulgaristan 3. Arnavutluk 4. Çek Cumhuriyeti 5. Polonya 6. Slovenya Peki bu ülkelerde maliyetler nedir?

Romanya Doğu Avrupa'daki en ucuz yaşam giderlerinden bazılarıyla Romanya, birçok yabancı için en önemli destinasyonlardan biridir. Birçok nedenden dolayı mükemmel bir destinasyondur. İnsanlar cana yakın, yemekler ucuz, yaşam koşulları uygun ve ülke çok güzel. Romanya'da bekar bir kişi için tahmini yaşam maliyeti, kira hariç aylık 499 USD'dir. Romanya'da Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyeti Şehir merkezinde metrekare fiyatı 1.842,47$ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 1.300,07$ Kiralar: Bükreş'te 200-300$ Bükreş dışında 150-200$ Stüdyolar / 75 $ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 115$ Aylık ulaşım bileti 18$ Asgari ücret 471.71$ Romanya içindeki en ucuz şehirler Temeşvar. Timisoara, Romanya'nın batısındaki en büyük şehirdir. 'Üniversite şehri' olarak bilinir ve en büyük sanayi merkezlerinden biridir. Ayrıca, Belgrad ve Budapeşte'ye çok yakındır - bu, Timisoara'dayken hem Sırbistan'ı hem de Macaristan'ı ziyaret edebileceğiniz anlamına gelir. Cluj-Napoca. 2015 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olarak adlandırılan Cluj-Napoca, canlı gece hayatı ve güzel simge yapılar gibi her şeye sahiptir. Romanya'nın en büyük şehri olmasına rağmen, özellikle gurbetçiler için çok uygun fiyatlı. Köstence. Ülkenin en büyük limanı olan Köstence, hem en eski hem de en ucuz şehirlerden biridir. Şehir, antik kalıntılardan ve çok sayıda müzeden gece kulüplerine ve güzel restoranlara kadar görülecek ve keşfedilecek çok şey sunuyor. Sibiu. Orta Romanya'da bulunan Sibiu, oldukça küçük ve bu nedenle kalabalık şehirleri tercih etmeyenler için mükemmel. Dağlar şehre nefes kesici bir manzara veriyor ve kışın çok daha güzel oluyor. Ayda en fazla 200 USD'ye tek yatak odalı bir daire bulabilirsiniz.

Bulgaristan İster pazarlıklı bir kırsal mülk veya lüks bir şehir dairesi arıyor olun, Bulgaristan'da ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir şey bulmanız garanti edilir. Bulgaristan'da tahmini yaşam maliyeti (tek bir kişi için), kira hariç aylık yaklaşık 506 USD'dir. Bulgaristan'da Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyeti Şehir merkezinde metrekare fiyatı 575.88$ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 486.32$ Kiralar: Sofya'da 350-500$ Sofya dışında 175-200$ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 109.15$ Aylık ulaşım maliyeti 26.63$ Asgari ücret 371.55$ Bulgaristan'daki En Ucuz Şehirler Veliko Tırnovo. Veliko Tırnovo'nun tarihi beş bin yılı aşkın bir süre öncesine dayanmaktadır. Bulgaristan'ın orta kuzeyinde yer alan bir kasabadır ve 70.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Ayda 120 USD'ye kadar bir daire kiralayabilirsiniz. Bulgaristan'ın en eski ve en ucuz şehirlerinden biridir. Büyük şehirlerden ve kasabalardan Veliko Tırnovo'ya düzenli ulaşım (hem otobüs hem de tren) vardır. Plovdiv. Plovdid, Bulgaristan'ın orta-güney kesiminde yer alır ve ikinci büyük şehirdir. Güzel ve modern bir daireyi tamamen kendinize kiralamak yaklaşık 300 USD'ye mal oluyor. Yemek de çok uygun, en iyi bir restoranda yemek yiyebilirsiniz ve 7 USD'den fazla olmaz. Varna. Karadeniz'in İncisi olarak da bilinen Varna, Bulgaristan'ın üçüncü büyük şehridir. Şehir Karadeniz'de oturuyor ve 500.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Kamu hizmetleri dahil 365 USD karşılığında bir yer kiralayabilirsiniz. Burgaz. Burgaz yaz aylarında olmak için mükemmel bir yerdir. Gurbetçiler ve yerel halk, özellikle hava güzel ve güneşli olduğunda, Sofya yerine Burgaz'ı tavsiye ediyor. 230 USD civarında çok güzel bir yer kiralayabilirsiniz. Arabaya ihtiyacınız yok çünkü taksiler çok uygun ve çoğu yere yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Arnavutluk Arnavutluk, Balkanlar'daki en güzel ülkelerden biridir, sadece değil. Nefes kesen doğası ve uygun fiyatlı yaşam koşulları, Arnavutluk'u birçok yabancı için gidilecek yer haline getirdi. Arnavutluk'ta bekar bir kişi için tahmini yaşam maliyeti, kira hariç aylık yaklaşık 420 USD'dir. Arnavutluk'ta Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyetleri Şehir merkezinde metrekare fiyatı 1498.22$ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 573.45$ Kiralar: Tiran 400$ Tiran dışında 150-250$ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 80$ Aylık ulaşım maliyeti 11$ Asgari ücret 281$ Arnavutluk'taki En Ucuz Şehirler Tiran. Tiran, Balkanlar'daki en uygun fiyatlı şehirlerden biridir. Arnavutluk'un başkenti barları, kulüpleri ve kafelerinin yanı sıra müzeleri ve diğer tarihi yerleriyle tanınır. Dıraç. Durrës, başkent Tiran'dan sonra ikinci büyük şehirdir. Arnavutluk'taki en büyük deniz destinasyonu ve ekonomik gezginlerin cennetidir. Aylık 200 USD karşılığında bir yer kiralayabilirsiniz . Saranda. Güneyin İncisi olarak bilinen Saranda, Arnavutluk'un en kalabalık şehirlerinden biridir. Harika plajları ve muhteşem bir manzarası var. Böyle bir yerde pahalı fiyatlar bekleseniz de Saranda'da durum böyle değil. Avrupa standartlarına göre son derece ucuz ve ziyaret edebileceğiniz/yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Vlora. Güney Arnavutluk'ta bulunan Vlora, yaşanacak en büyüleyici yerlerden biridir. Aynı zamanda çok uygun fiyatlıdır. Ayda 300 USD gibi düşük bir ücretle, cennet gibi plajlara ve Vlora'nın doğal harikalarına yakın bir yerde kiralamak için iyi bir yer bulabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti veya Çekya, nispeten küçük bir ülke olmasına rağmen zengin ve uzun bir tarihe sahiptir. Çekya çoğunlukla kaleleriyle tanınır ve aslında Avrupa'daki diğer tüm ülkelerden daha fazla kaleye sahiptir. Genel olarak, ülke güvenli ve uygun fiyatlı. Çek Cumhuriyeti'nde bekar bir kişi için tahmini yaşam maliyeti 627 USD'dir (kiralama hariç). Çek Cumhuriyeti'nde Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyetleri Şehir merkezinde metrekare fiyatı 7.578,01$ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 4.917,34$ Kiralar: Prag'da 350-800$ Prag dışında 250$ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 270,66$ Aylık ulaşım maliyeti 22,89$ Asgari ücret 672$ Çek Cumhuriyeti'ndeki En Ucuz Şehirler Brno. Brno, Çek Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehridir. Birçok eğitim kurumuna, ilginç mimariye ve diğerlerine ev sahipliği yapmaktadır. Plzen. Pilsner birasının yanı sıra, Plzen bir kültür şehri olarak bilinir. Şehrin dünyanın her yerinden giderek daha fazla turist çekmesi şaşırtıcı değil. Ostrava. Ostrava'yı daha önce duymamış olabilirsiniz, çünkü genellikle turistler tarafından göz ardı edilir, ancak bu şehrin size sunacakları çok şey var. En büyük ve en iyi müzik festivallerinden biri Ostrava'da gerçekleşir ve gününüzü yer altı kömür madenlerini keşfederek de geçirebilirsiniz. Olomouc. Peynir aşığıysanız, Olomouc tam size göre. Güzel binalar, etkileyici parklar ve doğanın yanı sıra uzun bir peynir geleneği ile Olomouc gidilecek yer.

Polonya Polonya, Avrupa'nın en güzel ve eşsiz yerlerinden biridir. Ülke, farklı tarihi yerlerden Eski Şehirlere kadar sizi hayrete düşürecek, görülecek çok şey sunuyor. Polonya'da bekar bir kişi için tahmini aylık yaşam maliyeti, kira hariç 525 USD'dir. Polonya'da Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyetleri Şehir merkezinde metrekare fiyatı 2.781,33 $ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 1.045,00 $ Kiralar: Varşova'da 400-700 $ Varşova dışında 200 $ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 70-100 $ Aylık ulaşım maliyeti 23,98$ Asgari ücret 654,8 $ Polonya'daki En Ucuz Şehirler Katoviçe. Katowice, Polonya'nın en sanayileşmiş şehirlerinden biridir. Ayrıca, tahmini yaşam maliyeti 500-800 ABD Doları ile yaşamak için oldukça uygun kabul edilir. Bialystok. Bialystok, nüfus bakımından Polonya'nın en büyük şehirlerinden biridir. Şehir, Polonya'yı ziyaret edenler listesinde mutlaka ilk sırada yer almıyor. Ancak, oldukça uygun. Tahmini yaşam maliyeti 500-750 USD arasındadır. Rzeszow. Rzeszow, nehrin her iki yakasında yer alır ve en güzel eski şehir meydanlarından biri olarak bilinir. Şehrin canlı bir atmosferi var ve üstelik ucuz. Rzeszow'da ortalama yaşam maliyeti 500-750 USD'dir.

Slovenya Slovenya güzel bir manzaraya sahiptir ve genellikle çok güvenli ve temizdir. Ayrıca Avusturya, Hırvatistan ve hatta İtalya'ya kolay erişim ile Avrupa'da harika bir konuma sahiptir. Üstüne üstlük yaşamak için en ucuz Avrupa ülkelerinden biridir. Bekar bir kişi için aylık ortalama yaşam maliyeti 679 USD/ay'dır. Slovenya'da Ortalama Yaşam Maliyetleri Mülk satın alma maliyeti Şehir merkezinde metrekare fiyatı 3.274,62$ Şehir merkezi dışında metrekare fiyatı 2.385,39$ Kiralar: Ljubljana'da yaklaşık 500$ Ljubljana'nın dışında 250-300$ Yardımcı programlar (ortalama olarak) 40,78$ Aylık ulaşım maliyeti 30,72$ Asgari ücret 1.100,00$ Slovenya içindeki En Ucuz Şehirler Murska Sobota. Murska Sobota, Slovenya'daki en ucuz yerlerden biridir. Adını Mura Nehri'nden alan şehir, oldukça sanayileşmiş bir şehirdir. Murska Sobota'da yaşayarak 400-450 ABD Doları (konaklama, kira ve yemek dahil) arasında ödeme yapmayı bekleyin. Krisko. Krško, doğayı sevenler için mükemmel bir yer. Yeşillik sonsuz, yaşam koşulları çok uygun. Burada yaşamanın ortalama maliyeti yaklaşık 400 USD olacaktır. Velenje. Fiyat açısından Velenje, Ljubljana ve/veya Maribor'dan çok daha ucuz. Slovenya'nın 6. büyük şehri ve en güneşli şehirlerinden biridir. Maribor. Maribor, Slovenya'nın ikinci büyük şehridir. Maribor'da yaşam, diğer Avrupa şehirlerinden önemli ölçüde daha ucuzdur. Şehir, Drava Nehri'nin kıyısında yer almaktadır ve doğası muhteşemdir. Maribor'da yaşayarak ayda 600 USD kazanmayı bekleyin.